
Weekend Tango + Folklor argentyński
Serdecznie zapraszamy na kolejne warsztaty Tango Argentino z argentyńska parą Adrian Luppi & Anita Escobar!
Anita i Adrian od małego zaczynali naukę tańca, wielu dyscyplin (tańce klasyczne, balet, folklor, taniec współczesny, perkusja, hip hop, rytmy latynoamerykańskie, afro, joga, pilates, crossfit).
Obecnie trenują Crossfit oraz rozwijają ciało z pomocą Jogi i Pilatesu.
Na swoich zajęciach i warsztatach skupiają się na tańcu i nauczaniu Organicznego Tanga.
Naturalnych i płynnych ruchów związanych z logiką biomechaniczną.
Uznają swoje ciało za środek wyrazu uczuć, emocji ze szczególnym uwzględnieniem połączenia pary tanecznej.





Znana i uznana, przesympatyczna para będzie prowadziła zajęcia w języku angielskim, w razie potrzeby przetłumaczymy każdą cenną uwagę mistrzów:)
Warsztaty skupią się na pracy nad osadzeniem, narzędziem, które pozwala nam „rozciągać” czas, aby osiągać dłuższe i wolniejsze ruchy, bez utraty kontroli. Będziemy rozwijać umiejętności dopasowując do muzyki różnych orkiestr, aby móc niemal natychmiast dostosować nasz taniec do muzyki, a tym samym wygenerować różne niuanse. Nauczymy się nadawać sens naszemu tańcu, budując naszą osobowość i charakter, aby osiągnąć bezpośrednią harmonię między muzyką, a naszym ruchem.
Tematy zajęć
SOBOTA:
1. 11:00 – Tango | The universe of orbits in Tango: development, application and combinations. To apply in social dance and Milongas (2 godziny)
2. 15:00 – Folklor argentyński (2 godziny)
NIEDZIELA:
3. 12:00 – Tango | Close embrace and the secret conversation (2 godziny)
4. 14:00 – Muzykalność (2 godziny)
Liczba miejsc ograniczona – decyduje kolejność wpłat.
Cena: Warsztaty (pojedynczy warsztat) – 160 PLN/os.; PROMOCJA (4 warsztaty w pakiecie) – 550 PLN/os.
Miejsce: Akademia Tanga Adriana i Doroty Grygier, ul. Komuny Paryskiej 40
Asado argentino (grill argentyński) i milonga 🙂
Serdecznie zapraszamy na jednym w swoim rodzaju wieczór z wyjątkowym argentyńskim Asado. Jest to tradycyjna argentyńska metoda grillowania, która jest nie tylko sposobem gotowania, ale również ważnym elementem kultury i spotkań towarzyskich. Polega na pieczeniu dużych kawałków mięsa, zazwyczaj wołowiny, na otwartym ogniu lub grillu (parrilla)
Wieczór połączony będzie z muzyką, tańcem i opowieściami.